Uitgebreide Profielschets

Als geboren Zuid Limburgse en dochter van een onderwijzersechtpaar toog Sandra op haar zeventiende naar de randstad voor haar studie Technische Wiskunde in Delft. Ze begon haar loopbaan in 1993 bij KPN als projectleider in de technische automatisering. Via diverse managementfuncties in de IT maakte zij in 2001 de switch naar Human Resources. Met haar sterk exacte denken en doen maakte zij daarmee ook de switch naar mensen en gevoel. In deze periode van haar loopbaan heeft ze veel te maken gehad met reorganisaties en ontslag, waardoor ze vanuit alle perspectieven (manager, medewerker en changemanager) ervaringsdeskundige is op dit gebied. In 2008 koos ze voor een eigen koers en vestigde zich als zelfstandig coach, trainer en veranderfacilitator.

 

Sandra is ervan overtuigd dat veranderingen, zowel persoonlijk als op organisatieniveau, beginnen met het nemen van zelfverantwoordelijkheid. In haar werkwijze staat het ontwikkelen van zelfsturing dan ook centraal. Andere kenmerkende thema’s zijn het integreren van ratio en gevoel en anders leren kijken (anders kijken = anders handelen). Ze begeleidt hierin met name professionals (jong en ervaren) en professional managers in uiteenlopende disciplines.

 

Haar andere passie is het verbinden van het hoger onderwijs met het bedrijfsleven. Dit doet zij door middel van het verzorgen van trainingen en workshops voor jonge wetenschappers en onderzoekers en door een hogeschooldocentschap. In haar vrije tijd ontwikkelt ze zich als klassiek zangeres en zeilt ze met haar man en dochter in Nederland en buitenland.